Anmälan öppen och kursmailen kommer på söndagar!

Startitup 2014 startade 12 oktober 2014 men det går fortfarande bra att anmäla sig!

Kursmailen skickas ut på söndagar så anmäler ni er i veckan får ni vänta tills nästföljande söndag innan nästa kursmail dimper ner i mailboxen. I varje kursmail finns länkar till tidigare kursmail så ni missar ingenting utan kan i egen takt börja med Startitup #1 hitta din idé och arbeta ikapp. Vi kommer att hålla anmälningen öppen ca 4 veckor in på kursen.

Det går utmärkt att tipsa vänner och bekanta att anmäla sig också! Vi har alltid plats för fler!

För er som inte får kursmailen!

Jag har fått mail från några deltagare som inte fick kursmailen igår (12 oktober 2014). Om du är en av dem så kontrollera först om inte mailet ligger i skräpposten.

Om mailet inte har hamnat i skräpposten så har det troligtvis att göra med dina mailinställningar. Jag har pratat med supporten och allt ser korrekt ut från vårt håll så försök något av nedanstående för att få våra mail!
  • Lägg till info@startitup.se och marlena@startitup.se i era kontakter / Add the reply-to address to the email address’ address book.
  • Kontrollera spam filtret så att vår mailadress inte blockeras / Check the spam filter settings or configuration to be sure that the content or address isn’t blocked.
  • Det kan ha att göra med en brandvägg (se länken för mer info) / There could be a problem with an internal firewall blocking the emails. I would have the subscribers check to see if this could be conflicting. We have an article that covers firewalls here: How Email Firewalls Work: http://eepurl.com/yBuL

Det finns en artikel på http://eepurl.com/hcsy som tar upp alla anledningar till varför mailen inte mottas.

Börja dock med skräpposten och att lägga till oss bland kontakter!

Startitup 2014 sätter igång 12 oktober!

För tredje året i rad kör vi Startitup! Totalt 2500 deltagare har under 2012 och 2013 testat på internetentreprenörskap genom Startitup.

12 oktober är det dags igen! Kursen är helt gratis och dessutom sponsrar Binero deltagarna med webbhotell första året. Inga förkunskaper krävs, ingen idé behövs och du kan sitta varsomhelst.

Anmäl dig idag! Och tipsa gärna dina vänner också! Anmälan

Utvärdering av Startitup 2013

Nu är det över en månad sedan Startitup 2013 avslutades och här kommer en sammanfattning av omgången i år.

Hela 1150 personer gick officiellt kursen 2013 och Startitup har uppmärksammats över hela Sverige i bland annat i tidningarna Entreprenör24, Ekuriren, BLT, Jönköpingsposten, Västerbottens-Kuriren, Shortcut med flera. Deltagarna har varit mycket nöjda. I vår utvärdering ansåg 92% av deltagarna att kursen motsvarade eller överträffade deras förväntningar, 96% var lika inspirerade eller mer inspirerade att fortsätta med sitt entreprenörskap än innan Startitup och 74% skulle gärna gå en fortsättningskurs.

Exempel på press / bloggar som skrivit om Startitup:

●    ekuriren.se/jobbpengar/1.1810489-sommarkurs-i-att-gora-affarer-pa-natet
●    entreprenor24.se/ehandel/57431-bli-internet-foretagare-med-gratis-sommarkurs/
●    jaffarer.se/artikel/10795/starta-e-handel-fran-hangmattan-i-sommar/
●    helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=8613365
●    blogg.tkj.se/startitup-2013/

Enkäten:
OBS! Viss försiktighet måste iakttas i tolkning av siffrorna då ca 60 stycken svarade på enkäten. Skalan var 1 till 5 där 1= instämmer inte alls och 5 = instämmer helt och hållet.

Lite feedback från deltagare via slutenkäten:

Det bästa med kursen var:
‘Det pedagogiska upplägget och så de små överraskningarna. Ett års gratis webbhotell med domän är godis när man står i uppstart för något nytt och osäkert. Jag tyckte jättemycket om veckobreven med alldeles lagom mycket uppgifter inför varje vecka.’
‘Den positiva andan!! Allt är möjligt!’
‘Tydliga och snygga mail som steg för steg tog en i mål’
‘Krångliga tekniska grejer blev plötsligt enkla!’

Övriga kommentarer:
‘Väldigt bra initiativ! Ni är verkligen inspirerande och det har varit kul att ta del av er expertis’
‘Tack, bra jobbat! keep up the good work ;)
‘Mycket bra initiativ med denna kurs!’
‘Tack för allt. Utan er hade jag aldrig börjar med min webshop’
‘Ett alldeles utmärkt forum som ligger helt i tiden Distansutbildning behövs verkligen’

Stort tack till alla som medverkat i årets Startitup omgång.

På återseende!
Marlena

Fylla sajten med innehåll och produkter!

Det fjärde av totalt tio kursmail är nu utskickat. Förra veckan fick deltagarna upp sajten och denna vecka lär vi oss hur du utvecklar innehåll på din sajt och presenterar produkter i din webbshop.

Det är så att säga det sista steget innan vi kan börja fokusera på det många egentligen väntat på nämligen hur du kan tjäna pengar på din internetsajt. Och det kommer du lära dig nästa vecka.

Stay tuned!

 

Nu är vi igång på riktigt – anmälan fortfarande öppen!

Nu är vi igång på riktigt! Redan tredje veckan av kursen och efter denna veckan bör alla deltagare ha sin sajt uppe, om än lite tom.

Det är fortfarande inte för sent att anmäla sig. Registrera dig bara här på hemsidan så får du nästa söndag kursmail 4 med länkar till tidigare kursmail. Än så länge är det inte mycket att ta ikapp så haka gärna på omgången i sommar. I dagsläget är vi över 1050 deltagare från hela Sverige och runt 500 personer i den slutna facebookgruppen för kursdeltagarna där fantastiska diskussioner sker varje dag.

Rock on!
Marlena

Kursen är igång men anmälan är öppen!

Idag startar Startitup 2013 och mailen till de över 850 deltagarna som registrerat sig är skickade! Det går dock fortfarande bra att anmäla sig. Registrera dig som vanligt på på den här länken: Anmälan Startitup så får du mail nästa söndag med en länk till tidigare kursmail.

Denna vecka är en mjukstart så det kommer vara lätt att ta igen för nya deltagare. Vi kommer fokusera på att hitta vår idé och bedöma marknadspotentialen.

Generellt så finns det på internet tusentals olika sätt att tjäna pengar på. I Startitup går vi igenom två olika sätt: ehandel (sälja produkter) och annonsfinasierat (information eller tjänster med annonser). Detta kan vara bra att ha i åtanke när du funderar på idé. Antingen så säljer du något, eller så startar du en sajt som tjänar pengar på annonser (dvs generar försäljning åt någon annan).

Antingen:

Jag vill sälja x på nätet

Eller:

Jag vill göra x på nätet och generera mer försäljning åt y genom annonser

Har du anmält dig efter 23 juni så får du alltså mail 1 och mail 2  nästa söndag. Redan nu kan du dock börja klura på din idé enligt ovan!

Nu kör vi!
Marlena

Ny kursstart 23 juni!

Då kör vi igång Startitup 2013 med kursstart 23 juni!

Startitup 2013 är inte bara gratis men vi produktsponsrar dessutom varje deltagare med minst 1000 kr! Detta för att visa så många som möjligt hur sjukt lätt det är att starta eget. För det är det. Oavsett vad folk än säger om det. Så är du nyfiken på hur man bygger en sajt, har viljan att tjäna extra eller bara vill lära dig något nytt så anmäl dig här: Anmälan Startitup.

Startitup är alltså en digital och gratis sommarkurs för att främja internetföretagande. Fördelen med internetföretagande är att det har en mycket lägre barriär än andra typer av företag, det krävs mindre tid och kortare startsträcka för att testa en idé på riktigt. Startitup 2012 var en succé, både mätt i indirekt och direkt respons. 1350 personer gick officiellt kursen och initiativet har uppmärksammats över hela Sverige i bland annat Internetworld, VLT, Sveriges Radio P4, Entreprenör24 och BLT. Framförallt har dock deltagarna varit oerhört nöjda. 93% var nöjda eller mycket nöjda med kursen, 72 % var mer inspirerade att starta företag än innan Startitup och aktiviteten är fortfarande hög i nätverket. Många deltagare har blivit egenföretagare och många har fortsatt driva sina projekt.

Så går det till:
Deltagarna får epost en gång per vecka i 10 veckor med en eller flera uppgifter tillsammans med videoföreläsningar, textguider och rådgivning. Utför du uppgifterna så har du en betaversion av sitt företag igång efter 10 veckor. Uppgifterna tar ca 5-10 h / vecka och deltagarna behöver inga förkunskaper. Produkter (domän, webbhotell och annonsering) motsvarande ett värde av 1000 kr / deltagare ingår vilket gör det helt riskfritt för deltagarna att prova på entreprenörskapet. Bara viljan sätter gränserna.
Lite feeback från deltagarna:
“Det var kanon! Jag har rekommenderat den till måååånga!”
”Det bästa med kursen var att den gav mig inspiration och den spark jag behövde för att starta upp mitt projekt. Nu känner jag mig inspirerad att fortsätta och känslan att ha skapat och driva något eget är härlig!”
”Är fortfarande överlycklig, så vet inte om jag kan se några missar. Kan man ens göra det bättre?” (som svar på vad vi kan förbättra till nästa gång)

ANMÄLAN DIG TILL STARTITUP 2013

Startitup 2012: Resultaten

Nu har vi sammanställt resultaten av sommarens omgång av Startitup. Tänkte dela med oss av dem här.

Tack alla som varit med, spridit ordet, mailat, hejat, startat igång något nytt, engagerat sig i facebook gruppen, svarat på enkäten och bara bidragit till att göra Startitup till den succée vi hoppades på.

Om Startitup:
Startitup är en digital och gratis sommarkurs där man får ett epost en gång per vecka i 10 veckor med en eller flera uppgifter tillsammans med videoföreläsningar, textguider och rådgivning. Tanken är att om man gör dessa uppgifter så har man en betaversion av sitt företag igång efter dessa 10 veckor. Uppgifterna tar ca 5-10 h / vecka och deltagarna behöver inga förkunskaper.

Sammanfattning:
Startitup 2012 var en succé, både mätt i indirekt och direkt respons. 1340 personer gick officiellt kursen och har uppmärksammats över hela Sverige i bland annat Internetworld, VLT, Sveriges Radio P4, Entreprenör24 och BLT. Framförallt har dock deltagarna varit oerhört nöjda. 93% var nöjda eller mycket nöjda med kursen och aktiviteten har, och är fortfarande, hög. Många deltagare har blivit egenföretagare, många har fortsatt driva sina projekt. 75% skulle gärna gå en fortsättningskurs. Startitupkonceptet visade sig vara oerhört starkt.
Exempel på Startitupprojekt, genomförda i kursen av deltagare:
● http://www.simpleday.se/
● http://kopa-antivirus.se/
● http://wordonashirt.com/
● http://ecoforlife.se/
● http://www.mykarma.se/

Exempel på press:
● http://entreprenor24.se/nyheter/16773-tio-veckors-gratis-kurs-i-entreprenorskap/
● http://internetworld.idg.se/2.22802/1.447287/sommarskola-for-natentreprenorer

Exempel på bloggar som skrivit om Startitup:
● https://fuzzytunnels.wordpress.com/2012/09/04/istllet-fr-att-hjlpa-mig-sjlv/
● http://blogg.tkj.se/gratis-kurs-starta-ett-internetforetag-i-sommar/

Facebook:
● 303 Likes på https://www.facebook.com/startitupse
● 382 medlemmar i kursens officiella Facebookgrupp (med i snitt 2-10 nya inlägg / dag och ungefär 10-20 kommentarer / dag – än idag)

Vilka deltagare deltog i Startitup?
Deltagarna i Startitup var spridda från hela Sverige, i ålderspannet 16-70 år. Största åldersgrupperna var 21-25-åringar, 31-40-åringar och 41-50-åringar. Ungefär hälften hade testat att starta en hemsida före Startitup. Deltagarna hade olika bakgrund, kunskaps- och utbildningsnivå samt internetkunskap.

Föreläsningar:
Vi har genomfört föreläsningar om Startitup och entreprenörskap i Stockholm, Västerås, Karlskrona, Visby, Botkyrka och Skövde.

Antal besök på sajten (både kursen.startitup.se och startitup.se):
Besökare: 16,164
Unika besökare: 9,081
Sidvisningar: 44,656
De flesta besökarna kom från dessa städer:
Stockholm 33.18%
Goteborg 8.97%
Malmo 5.22%
Vasteras 3.45%
Linkoping 3.45%
Uppsala 1.82%
Karlskrona 1.64%
Skovde 1.55%
Kalmar 1.53%
Helsingborg 1.47%

Epoststatistik:
50-85% av alla skickade epost har öppnats, det har skickats totalt 12 epost. Totalt var det 1340 personer som fick kursen, varav många svarat att de kommer använda materialet senare.
Lite feedback från deltagare via slutenkäten:
“Bra jobbat! Kul idé, jag hoppas ni fortsätter med detta!”
“Stort tack! För glädje, kunskap och engagemang!”
“Ni har hjälpt mig mer än ni kan ana! Peppen som gick igenom via mailen/kursdelarna är oslagbar!”
“Glad att jag hittade kursen och genomförde den! Imponerande väl genomfört och jag tar med mig mycket positiva saker från kursen. Ge er själva en klapp på axeln! Tack Anton och Marlena! ;)
“Toppen kurs, tack ska ni ha. Vi ses på nästa kurs.”
“Tack för en jätte bra kurs!!!”
“Grymt bra jobbat till er alla! Tack vare er fick jag arlset ur vagnen och genomförde min idé!”
“Jättebra initiativ och ambitiöst, välskrivet kursmaterial!”
“Det var kanon! Jag har rekommenderat den till måååånga!”
“Superkurs! Har rekommenderat den till flera personer.”
”Det bästa med kursen var att jag plötsligt skapat ngt som jag inte ens hade i tankevärlden innan jag gått kursen, dvs en nätbutik :)
”Det bästa med kursen var att den gav mig inspiration och den spark jag behövde för att starta upp mitt projekt. Nu känner jag mig inspirerad att fortsätta och känslan att ha skapat och driva något eget är härlig!”
”Är fortfarande överlycklig, så vet inte om jag kan se några missar. Kan man ens göra det bättre?” (som svar på vad vi kan förbättra till nästa gång)
”Det bästa med kursen var formatet! Perfekt upplägg, iom att man kan det när det passar in i övriga livet, med arbete, socialt umgänge mm”
Slutkommentar:
Startitup var en succé, trots den ringa budgeten och det sent påkomna initiativet. Över 1300 personer visar att intresset är överväldigande för den här typen av insatser, liksom att en så stor majoritet tycker att kursen varit bra visar på en kvalitet. Samtidigt är vi helt övertygade om att konceptet, kursen och andelen deltagare kommer kunna förbättras avsevärt i kommande omgångar. Startitup var, och är, en bra språngbräda för entreprenörskap. Vår tes var att genom att göra det så enkelt att starta företag, så kommer fler också att göra det. Med facit i hand vet vi att vi hade rätt. Vi hoppas få möjligheten att genomföra detta igen.

Tack!
Marlena Batist & Anton Johansson

 

Är du 16 – 25 år?

Anmäl dig och ditt Startitupprojekt till tävlingen Sveriges Ungdomsentreprenör 2012 och vinn massa saker!

Läs mer nedan:
Du som är mellan 16-25 år kan vara med och tävla om första priset som bland annat består av: stöd att ta fram en grafisk profil, en revisor & jurist under 12 månader,en iPad wi-fi + 4G, stöd med PR från Fryshuset, övernattning på hotell & exklusiv middag!

Hur tävlar man då?
Du eller någon du känner kanske utvecklar spännande appar, driver internetföretag, har startat en verksamhet som gör gott i samhället, har kommit på en snillrik affärsidé eller gör något annat som du tycker är värt att uppmärksamma? Tveka då inte att tävla i Sveriges Ungdomsentreprenör 2012!

Du kan nominera dig själv, en kompis, din syster, kusin eller någon annan som du tycker förtjänar hederstiteln — tävlingen är öppen för alla 16 till 25 år. Det enda vi vill veta är hur den som nomineras tar sin passion, sina egenskaper och färdigheter ett steg vidare och skapar.

För mer information besök sidan Sveriges Ungdomsentreprenör  eller kontakta lotta.backman@fryshuset.se som coachar och stöttar unga entreprenörer.

Ni Startitupare är dessutom alla välkomna att vara med och fira vinnaren torsdagen den 25/10 då Fryshuset bjuder på fest, föreläsningar och artister här på Arenan mellan 17-21. Allt gratis såklart. För mer information kolla www.sverigesungdomsentreprenör.se.