Vi har gjort det själva. Startat ett företag, fått det att flyga, känt den motiverande känslan av att lyckas åstadkomma något helt själv. Nu vill vi få många andra att få uppleva samma sak. Tio veckor under en höst och sedan har man kommit igång med sitt entreprenörskap. Det behöver inte vara svårare än så!

Startitup är en digital och gratis kurs där man får ett epost en gång per vecka i 10 veckor med en eller flera uppgifter tillsammans med videoföreläsningar, textguider och rådgivning. Tanken är att om man gör dessa uppgifter så har man en betaversion av sitt företag igång efter dessa 10 veckor. Uppgifterna tar ca 5-10 h / vecka och deltagarna behöver inga förkunskaper.

Startitup startades 2012 av Marlena Batist och Anton Johansson och drog över 1350 officiella deltagare samma sommar. Förra året kördes Startitup i Marlenas regi och fick ytterligare 1200 deltagare. Nästa kursomgång är planerad till hösten 2014!

Om Marlena & Anton

Marlena Batist gick ut marknadsföringsutbildningen på Handelshögskolan i Stockholm, blev varumärkesstrateg på konsultbyrån LynxEye och valde efter fyra år som konsult att bli entreprenör. Hon är krönikör på Shortcut, föreläser och frilansar som både affärs- och varumärkeskonsult samt internetstrateg. Driver även flera företag och sajter, framförallt internetmarknadsförings- och SEO företaget Strange Logic. Har även gett ut boken ‘Så här kan du också starta företag’ som distribuerats till 10.000 gymnasieelever i Sverige. Hon placerade sig även på en hedrande 21 plats på tidningen Shorcuts lista över Sveriges 100 Uppstickare 2012.

Anton Johansson började blogga som niondeklassare och fick sedermera genom just sin blogg ett jobb på Twingly som affärsutvecklare två år senare. Jobbat på Getupdated med sökmotormarknadsföring och har startat ehandelsföretaget Headler. Är en anlitad talare kring entreprenörskap, digitala trender och sociala medier. Är modulledare på Hyper Island-utbildningen för ehandel och anordnar varje sommar TEDxAlmedalen under Almedalsveckan.

 

Du glömmer väl inte att registrera dig? Vad har du att förlora? Registrera dig!