Jobba inom bemanning samtidigt som du startar företag

Det sägs att det tar minst några år innan ett företag är lönsamt och att många av alla nystartade bolag lägger ner efter tre år. Den vanligaste anledningen till att ett företag inte går att driva vidare är att det inte går att leva på intäkterna. Många kan inte ta ut lön under de första åren och det kan vara svårt att driva en egen verksamhet samtidigt som man måste ha en anställning. Eftersom det kostar så mycket att anställa någon måste man alltid jobba dubbelt som egenföretagare med anställning och det kan tära på krafterna.

Att jobba inom bemanning kan vara ett bra alternativ. Det ger dig nämligen tillräckligt med flexibilitet för att kunna kombinera en anställning med att driva eget.

För dig med vårdutbildning

Docia är ett bemanningsföretag för vårdkonsulenter och alla personer med en utbildning inom vården kan arbeta genom dem. Uppdragen skräddarsys efter vårdkonsulentens erfarenhet och livssituation, så det finns goda möjligheter att kombinera det med ditt eget företagande.

Ersättningen är konkurrenskraftig och kommer med bra villkor. Man har alltid en personlig kontaktperson som själv har erfarenhet från yrket och Docia arbetar alltid nischat inom olika yrkeskategorier.

Många väljer att jobba inom bemanning för att de gillar att få se flera olika arbetsplatser. Det är inte längre nödvändigt att vara på en enda arbetsplats, utan en månads arbete kan mycket väl vara på flera olika platser. Samtidigt går det att gå längre uppdrag som gör att man kan vara kvar ett tag på samma ställe.

Den stora fördelen för dig som vill starta ett företag och har tillräckliga kunskaper för att jobba inom bemanning är just flexibiliteten. Du behöver bara tacka ja till uppdrag som passar den planering du har runt ditt nystartade företag.

Om du till exempel har bestämt dig för att vardagsmorgnar är viktiga för dig och ditt företag, så kan du välja att endast jobba eftermiddag inom vården. Det finns även möjlighet att välja att jobba en vecka i sträck och vara ledig veckan därpå, eller bara jobba helg om det passar bäst. Det finns med andra ord många möjligheter att kombinera ett yrke inom vårdbemanning och egenföretagande.