Hur du använder din mobil

Alla har en mobiltelefon. Vissa personer har både två och tre. Men alla använder dem inte på samma sätt eller till samma saker. Det är ganska roligt att fråga folk hur de använder sin mobil. Om du pratar med tio olika människor så får du säkert lika många svar. Men de allra flesta brukar sina telefoner nästan två timmar om dagen.

Det är ganska mycket tid, i alla fall om det inte är jobbrelaterat. Ungefär lika mycket som två, tre pass på gymmet. Eller lite mindre tid än det tar att göra färsk pasta. Och så vidare, tänk bara vad du kan göra med två extra timmar om dagen. Nu är det dock inte alla aktiviteter online som går att eliminera.

Hålla kontakten med sina vänner

En av de saker som verkligen blomstrat är sociala medier. Förutom att se vad kändisarna håller på med är det ett utmärkt sätt att vara i kontakt med nära och kära. Dels för att chatta, men även för att dela med sig av tankar och bilder. Även om den del kanske försöker skära ner på den tid de tillbringar på de här medierna så är det en viktig del av ditt sociala liv.

Därför är det också många som tycker om att ha telefonen nära till hands. De tar bilder och laddar upp, eller kollar om någon har skickat en post till dem. Allt det här kan göra det lättare att skada din telefon. Hur många gånger har du nästan tappat den på golvet eller satt dig på den? Även om det inte händer något varje gång så är det ändå bäst att förebygga.

Förutom skal kanske du vill ha ett skärmskydd eller något annat som gör det enklare att använda mobilen. När selfie-pinnarna kom fick de stor framgång, för folk vill verkligen kunna utnyttja sina mobiler. Det finns en rad med tillbehör som du kanske inte ens visste att du behövde. Ta dig en titt, du hittar säkert något roligt.

Ta hand om dina värdesaker

Även om mobilerna är så vanliga kan de ändå räknas till värdesaker. Till att börja med kostar de riktigt bra telefonerna en slant. Men sedan har du så många personliga minnen och filer på din mobil. Det kan bli panik om den försvinner eller går sönder. Bara en sådan sak som att byta telefon kan göra dig stressad. Det blir billigare om du skyddar din mobil redan från början.

Det är bäst att skaffa skal och andra tillbehör direkt när du köper din telefon. Dra inte ut på det för då kan du vara säker på att något går fel. Och att vara utan mobil, även om det bara är i några timmar, är verkligen inte ett bra alternativ. Du kanske använder den mindre än två timmar om dagen, men det är din tid och din information. Så gör vad du kan för att ta hand om mobilen och se till att ingenting händer med den.