Marknadsför din startup online

Något av det viktigaste när man startar ett nytt företag är att få ut sitt namn och företag till potentiella kunder. Annars kommer det bli väldigt svårt att gå med vinst. Som tur är finns det idag många sätt som du kan göra detta online. Mycket kan du göra själv men för en del moment är det bäst att använda sig av en reklambyrå. Du behöver inte använda dig av alla olika marknadsföringsmetoder utan kan fokusera på ett par olika.

SEO

SEO är otroligt viktigt online idag och betyder att din hemsida är optimerad för sökmotorer. De flesta människor kollar bara på en eller två sökresultat när de googlar något, sedan söker det vidare. Det är alltså viktigt att du hamnar så högt upp som möjligt i sökresultaten. Därför är det viktigt att du ser över texterna på din hemsida och ser till att du står för högkvalitativt innehåll. Det är också väsentligt att använda sig av rätt sökord. Har du inte så stor erfarenhet av detta är det en god idé att ta hjälp av en webbyrå som synar din hemsida.

Använd dig av affiliates

En affiliate är någon som marknadsför ditt företag på sin hemsida eller blogg i utbyte mot en del av vinsten. Om du driver en e-handelssajt kan en affiliate till exempel få en viss procent av varje försäljning som de genererar. Om du driver någon annan typ av företag kan de få betalt för varje besökare de guidar vidare till din hemsida. Här är det väldigt viktigt att du känner din målgrupp och väljer en affiliate som kan marknadsföra ditt företag på rätt sätt. Välj gärna någon som är i samma bransch och har liknande värderingar. Du kan själv göra research och kontakta de affiliates som du är intresserad av. Många använder sig idag av så kallade influencers som gör reklam för företag på sina sociala kanaler såsom Instagram och Youtube.

Marknadsför dig själv på sociala medier

Sociala medier har tagit över en stor del av reklambranschen och många hämtar all sin information här. Du kan till exempel skapa en företagssida för ditt företag på Instagram eller Facebook och lägga upp erbjudanden och annat som är relaterat till företaget. Om du har tiden kan du göra detta själv, annars är det en god idé att anställa någon som endast fokuserar på sociala medier. Både på Instagram och Facebook har du möjlighet att skapa dina egna reklaminlägg som du dessutom kan rikta till en speciell målgrupp. Du kan välja hur många dagar ett inlägg ska visas och hur stor räckvidd den ska ha. Dessutom kan du till exempel fokusera på ett visst geografiskt område eller endast män eller kvinnor i en viss ålder. Den viktigaste punkten med marknadsföring är att känna sin målgrupp då det är omöjligt att nå ut till alla. Om du inte vet hur du ska rikta din reklam är det lätt hänt att den försvinner i bruset och att dina tänkta kunder inte ser den alls. Därför bör du alltid börja i den änden.