Nyttan av att bulta fast ditt kassaskåp

Det finns många olika typer av kassaskåp. En del modeller kan stå emot en brand medan andra knappt kan hålla tjuven borta. Du har med stor sannolikhet något du vill skydda om du funderar på att köpa ett kassaskåp. Med anledning av detta bör du endast välja en kvalitativ modell, även om den kostar lite extra.

Denna modell bör kunna monteras fast i väggen. Detta ger en extra säkerhetsgaranti om du drabbas av inbrott. Tjuvarna hinner sällan öppna ett kassaskåp på plats. De försöker därför ta med sig hela skåpet. Detta blir dock ett besvärligt, om inte omöjligt projekt, ifall det sitter fastbultat i väggen.

Både privatpersoner och företagare brukar vara benägna om att köpa ett kvalitativt kassaskåp. En orsak till detta är det vi har nämnt ovan. Detta är dock inte den enda anledningen. En annan god anledning är att du får bättre försäkringspremier.

Försäkringsbolag är mer villiga att erbjuda heltäckande försäkringar om skåpen är tillräckligt säkra. Detta gäller bland annat för möjligheten till att förvara kontanter. En annan god anledning till att köpa en kvalitativ modell är skyddet mot yttre omständigheter.

Det är inte alla som vet att ett bra kassaskåp kan skydda mot brand. Tyvärr är bränder i villor och lägenheter inte helt ovanliga. När detta inträffar brukar det mesta av värde gå förlorat. Om man saknar värdeskåp får man helt förlita sig på att hemförsäkringen i bästa fall ersätter en del saker.

Är du redo för att sondera marknaden efter en modell som passar dig?  Du hittar allt du behöver hos https://butikskassa.com/kassaskap

Fler fördelar

Förr i tiden kunde man förvara saker på banken i så kallade bankfack. Denna möjlighet finns i princip inte längre på grund av bankernas omstruktureringar. Du kanske istället har tänkt på att förvara värdefulla saker hos företag som ägnar sig åt förvaring?

Det finns flera skäl till att du istället borde välja ditt eget hem. Nedan listas några goda anledningar. 

  • Den initiala investeringen i ett värdeskåp uppgår till en relativt hög summa. Det kommer dock inte dröja särskilt länge innan du har tjänat igen denna summa om alternativet är att förvara saker hos ett företag. 
  • En annan viktig detalj är försäkringskostnaderna. Som vi redan har nämnt kommer du kunna försäkra ett högre värde om kassaskåpet är av hög kvalitet samt sitter fast i väggen. Faktumet att skåpet sitter hemma hos dig gör att du ofta kan förhandla fram bättre försäkringspremier för andra saker du behöver skydda. Det kan exempelvis handla om din bil eller ditt husdjur.
  • Många svenskar ägnar stor tid åt att renovera sina hem. Man vill ha det så bekvämt och fint som möjligt samtidigt som man investerar för framtiden. Renoveringarna brukar nämligen betala av sig själva när man väl säljer huset eller lägenheten.
  • Du kommer med stor sannolikhet kunna öka värdet på ditt boende om du har ett kassaskåp. Detta ger intrycket av något extra när man ska sälja bostaden. 

Det finns med andra ord många fördelar med att göra denna investering, speciellt om man jämför med kostnaden av att förvara sakerna hos en tredje part. I grund och botten vill nog de allra flesta svenskarna ha så mycket kontroll som möjligt. Detta åstadkommer man på bästa sätt genom att förvara sakerna på egen hand. 

Behöver du köpa ett kassaskåp? Se vad Butikskassa har att erbjuda

Att tänka på 

Expressen skriver om  hur hela kassaskåpet försvann genom dörren. Detta är givetvis en obehaglig utveckling som endast skapar mer rädsla i vårt samhälle. Att rekommendera människor att installera värdeskåp i väggen är kanske inte rätt väg att gå. Detta borde egentligen inte behövas i det svenska välfärdssamhället.

Samtidigt måste var och en ta ansvar för sina egna bostäder samt tillgångar. Tjuvarna kommer få det svårt att ta med sig ett skåp som sitter fastbultat i bostaden. Om detta ens ska vara möjligt behöver de säkerligen mycket tid på sig. Lägg därtill att det med stor sannolikhet skulle vara ett högljutt projekt som väcker uppmärksamhet.

Det finns nog inte särskilt många tjuvar som är villiga att ta denna risk. För den enskilde individen kan dessa säkerhetsåtgärder skapa mer trygghet. 

Många människors största mardröm är att bli utsatta för ett rån. Denna rädsla förvärras av att vissa tjuvar är redo att gå så långt som det krävs för att få med sig allt av värde i hemmet.

Samtidigt kan vi också läsa om att inbrotten ökar i Sverige. I många länder har man sedan länge fått leva med detta. Man har därför installerat kameraövervakning och solida stängsel runtomkring sina hus. 

En del länder har till och med skapat så kallade gated-communities. Det är ett slags bostadsområde som endast är öppet för människorna som bor där. Ofta finns det en säkerhetsvakt som släpper in människor på området.

Denna utveckling får vi förhoppningsvis aldrig se i Sverige. Det skulle nämligen kunna riva sönder vårt samhälle från grunden. Idag bygger landets värderingar på säkerhet för varje individ samt att myndigheterna gör sitt yttersta för att säkerställa ett rättvist samhälle.

Individens ansvar är som sagt viktigt, även om det goda samhället borde vinna i längden. 

Sammanfattning

I den här artikeln har vi lyft vikten av att skydda sina saker. Detta gör man enklast genom säkerhetsåtgärder som även håller om tjuven kommer på besök. Som med så mycket annat i livet är det alltid bra att förbereda sig för det värsta. Detta gör att man kan ta sig igenom svåra situationer helskinnad.

Vi har lyft frågan om säkerhet i samhället. Detta är ett stort ämne som man skulle kunna diskutera i all evighet. Vi kan dock konstatera att myndigheterna hela tiden vidtar åtgärder för att skydda medborgarna.

Expressen tar upp frågan om kontanthandel och kassaregister. Denna fråga kan i längden ge oss ett tryggare samhälle där inbrott är ovanliga. Man måste nämligen stänga möjligheterna för brottslingarna att använda de ägodelar och pengar som de har stulit.

Detta gör man på bästa sätt genom ett kontantlöst samhälle där pengarna på banken är ärligt införtjänade. Detta skapar också en begränsad marknad för varor som man kan köpa kontant samt utan kvitton.